IRAK TİCARET BAKANLIĞI HEYET ZİYARETİ

Irak Ticaret Bakanlığı’nda görevli Tareq Hamajan Othman, Shno Abdulrahman Abdullah, Nadhm Nuri Abdullah, Moatassam Mahmod ve beraberindeki heyet Borsamız yönetim Kurulu Başkanı Sayın Can Ata Tan’ı ziyaret etti. Borsa binasında gerçekleşen ziyarette, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi, ticari kurumlar arası ilişkilerin daha etkin bir şekilde koordine edilmesi gibi konular ele alındı.

Irak’ın önde gelen ticaret ortaklarımızdan biri olduğunu ifade eden Can Ata Tan, şöyle konuştu.  “Irak’la ilişkilerimizi karşılıklı saygı ve iyi komşuluk ilkesi temelinde ortak çıkarlarımızı gözeterek gün geçtikçe ilerletiyoruz. Geçtiğimiz yıl 20 milyar dolar seviyesinde seyreden ticaret hacmimizi daha üst seviyelere taşımak istiyoruz.  Uzun yıllardır yumurtada en büyük ihracat pazarımız olan Irak gelecek için de büyük potansiyel taşıyor. Bu potansiyeli her iki tarafın çıkarına kullanabilmek için işbirliklerine hazırız. Bu potansiyelin en iyi şekilde kullanılması için Borsa olarak her türlü işbirliğine açığız”

Lisanslı Depolarımızı ve Akredite Hububat Laboratuvarımızı gezen heyet, burada yapılanlarla ilgili yetkililerden bilgi aldılar. Görüşmelerin ardından Yönetim Kurulu Başkanımız, bu anlamlı ziyaret dolayısıyla Irak Ticaret Bakanlığı heyetine teşekkür etti.

BURS BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

BAŞVURU TARİHLERİ (16 EYLÜL - 20 EKİM 2024)

Başvurular yalnızca "Online Başvuru Formu" üzerinden yapılacaktır.

BURS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ