Meslek Lisesi Öğrencilerine “Farkındalık” Paneli

Tarih 01 Haziran 2015, 13:54 Editör

Balıkesir Sanayi Odası Genç İl Girişimciler Kurulu’nun tüm il genelinde başlattığı “Meslek Liseleri Meslek Farkındalık” toplantısı Bandırma Ticaret Odası’nda yapıldı.

Balıkesir Genç İl Girişimciler Kurulu, Bandırma Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu ve Bandırma Ticaret Borsası Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle hazırlanan seminere konuşmacı olarak Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, İş Kur Bandırma Şube Müdürü Emrullah Narin, iş adamları Mustafa Çoban ve Bora Öziş katıldı. Panelin moderatörlüğünü İMKB Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Selahattin Alkış yaptı.

“Mesleğinle Parlamaya Hazır mısın?” isimli toplantının açılış konuşmasını Balıkesir Sanayi Odası Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Canset Balcı yaptı. Balcı, bu toplantıların amacının kadın ve gençlerin girişimciliğini artırmak, meslek lisesi mezunlarının girişimciliğini desteklemek olduğunu belirtti.

Ardından iş adamı Bora Öziş konuşmasına başladı. Öziş, öğrencilere kendi mesleki hayatına başlangıcını ve karşılaştıkları zorlukları anlattı. Bora Öziş konuşmasında öğrencilere başarıya ulaşmaları için mutlaka hedef belirlemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.  Bora Öziş’in ardından işadamı Mustafa Çoban’da gençlere iş hayatındaki zorlukları anlattı.

Mustafa Çoban da Atatürk’ün  “Herkes milletvekili, Belediye Başkanı olabilir ancak sanatkar olamaz” veciz sözüyle başladığı konuşmasında, gençlere iş hayatında başarılı olabilmek için cesaretli olmaları gerektiğini belirtti.

İşinize Aşık Olun

Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin’de iş tecrübelerini öğrencilere aktardı. Sezgin iş yaşamına güvenilir olmanın  önemine dikkat çekerek  “Öncelikle güvenilir olmak ve güven vermek zorundasınız. Çünkü bitmeyen sermaye güvendir. Ayrıca çok çalışmalısınız. İşinizi, çok sevmeli, adeta işinize aşık olmalısınız. Yeniliklere açık olup kurumsallaşmaya inanmalısınız. ‘Küçük olsun, benim olsun’ düşüncesinden sıyrılarak, ortaklık kültürünü yaşama geçirmelisiniz. Ortaklık kültürü gelişmiş ülkelerde başarılı şirketler uzun yıllar faaliyet göstermekte. Bir ve beraber olmak başarıyı da getirir. İş dünyasında kurumsal kimlik kazanmakta çok önemli. Örneğin Japonya’da 250 yıllık şirketler var. Bu şirketler sistemli ve düzenli bir yapıya sahip. Özgüveniniz ve cesaretiniz yüksek olmalı. Girişimcilik ruhu taşımalısınız. Unutmayın ki, bu ülke, gelecekte sizin götürdüğünüz yere gidecektir.” dedi.

İş Kur Bandırma Şube Müdürü Emrullah Narin de, kurumlarının, Bandırma ve yöresinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verirken, meslek lisesi öğrencisi olmanın avantajlarından bahsetti.

Panelin sonunda konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Bu haber 1902 defa okunmuştur.