TMO Hububat Eksperliği ve Yetkili Sınıflandırıcı Laboratuvar Personeli Eğitimleri

Tarih 15 Ağustos 2018, 11:59 Editör hasan öztürk

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı

Toprak Mahsulleri Ofisi başta hububat olmak üzere faaliyet alanındaki tarımsal ürün piyasalarını düzenleyerek üretici ve tüketiciyi koruyacak düzenleyici tedbirler alan, ülke olağanüstü hal stoğunu elinde bulunduran, afyon ve uyuşturucu maddelere konulan devlet tekelini işleten ve bununla birlikte tarımsal ürün piyasalarındaki paydaşlar ile birlikte hareket eden, alanında yetkin ve çağın gerekleriyle uyumlu bir kurum’dur.

Kurumumuz 80 yıldır yürütmekte olduğu tarım piyasalarını düzenleme görevi ile birlikte depolamaya uygun nitelikli kaliteli ve sağlıklı ürünü en ekonomik yöntemle tüm yurt sathına ulaştırmak üzere “Özel Sektöre Uzun Süreli Kiralama Yoluyla Lisanslı Depoculuk” projesini hayata geçirmiştir.

Projemizin uygulanması aşamasında yurt genelindeki lisanslı depolarda görev alacak personeli yetiştirmeye yönelik eğitim programlarımız sektörde yer alan işletmelerden gelen talepler üzerine devam etmektedir. Alanında uzman eğitici kadromuz ile düzenleyeceğimiz eğitim programları, içerikleri, tarihleri ve süreleri yazımız ekinde olup gelen talepler doğrultusunda programlar uygulamaya konulacaktır.