Borsamızda E-FATURA semineri

Tarih 01 Haziran 2015, 11:35 Editör

Borsamız Kadın Girişimciler Kurulu tarafından organize edilen, “E-FATURA, E-DEFTER, E-ARŞİV uygulamaları” konulu seminer, konferans salonumuzda verildi. Seminere konuşmacı olarak, İstanbul’da bulunan EFİNANS” Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. Satış Müdürü Burak Acarbay katıldı.

Seminerden öne konuşan Kadın Girişimciler Kurulumuz Başkanı Buket Boyacı, “Bandırma’ya yarar sağlayacak her konuda yer almaktan büyük keyif duyuyoruz. Seminer, eğitim, kurs, yardım gibi etkinliklerimizi, Borsamızın güçlü desteğiyle sürdürüyoruz. 13 kurul üyesi arkadaşımla birlikte bu dönem için planladığımız çalışmalardan biri de, E-Fatura, E-Defter içeren bir seminer hazırlığıydı. Devletin, kayıt dışı ekonomiyi ortadan kaldırarak, denetimlerini kolay bir şekilde elektronik ortamda yapacağı uygulamaları, her alanda zorunlu olmadan önce sizlerle paylaşmak istedik” dedi. Ardından, E-FİNANS Satış Müdürü Burak Acarbay, sunumunu yaptı. Acarbay, hâlen ülkemizde 20 bin E-FATURA mükellefi bulunduğunu, 2015 yılında 20 bin mükellefin daha bu kapsamda yer alacağını vurgularken, şunları söyledi:

“Böylece, 2015 yılında ülkemizde, E-FATURA mükellef sayısı 40 bine yükselecektir. 2016 yılında ise bu sayı 100 bine ulaşacaktır. Kamu kuruluşları da, E-FATURA’ya geçmek için hazırlıklarını sürdürüyor. 2015 yılında, 300 milyon E-FATURA’nın işlem göreceğini tahmin ediyoruz.”

Ekonomide kayıt dışılığı önlemek için Avrupa Birliği ülkelerinde kağıt faturanın yasaklandığına dikkati çeken Acarbay, E-FATURA kullanımının ABD’de % 50, İskandinav ülkelerinde ise % 60-70 oranına yükseldiğini belirtirken, “Kısa vadede tüm Türkiye’de ticaret, E-FATURA üzerinden yapılacaktır. Bu faturaların belgeleri ise 10 yıl arşivlenecektir” diye konuştu. Acarbay, E-FATURA mükelleflerinin, 1 Ocak 2015 tarihinde, E-DEFTER’e de işlemek zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

Seminerde, E-FİNANS İş Geliştirme Yönetmeni Reyhan Karakullukçu da açıklamalarda bulundu.

Seminerin sonunda Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Buket Boyacı, E-FİNANS Satış Müdürü Burak Acarbay’a plaket verdi.

Semineri, Bandırma Belediyesi’nin önceki başkanı Sedat Pekel de izledi.