“İşverenlerin aradığı nitelikli iş gücü için eğitimler başlıyor”
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü” kapsamında ilk toplantı Bandırma İŞKUR Hizmet Merkezi’nde düzenlendi.
İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin’in ev sahipliğinde yapılan toplantıya Gönen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selvi, Bandırma Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü İbrahim İpek, Bandırma Vergi Dairesi Müdürü Abdullah Kaya, Bandırma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Parlak, Bandırma Ticaret Odası Genel Sekreteri Serap Özdemir, Bandırma Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ertunç İşbay, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Profesör Serap Palaz, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Celalettin Yanık, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç Dr. Mehmet Emin Erçakar, Gönen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Şen ve Müdür Yardımcısı Burak Ata ile İŞKUR Hizmet Merkezi yetkilileri katıldı.
Protokol detayları hakkında sunum yapan İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin; Bu protokol ile işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve pratik eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik çalışmaların yapılacağı, iki yıl geçerli olacak protokol kapsamında işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yine işverenlerin talepleri doğrultusunda oluşturulacak eğitim programları ile yetiştirileceğinin bilgisini verdi. İşletmelerin mevcut çalışan sayısının %50’si kadar eleman talebinde bulunabileceği, eğitim süresinin bitiminde kursiyerlerin en az %50’sinin 120 günden az olmamak üzere işgücü talebinde bulunan işveren tarafından istihdam edilmesi gerektiği, kursiyerlere eğitime katıldıkları fiili gün için 61,65 TL ödeme yapılacağı ve genel sağlık sigortası ve iş kazası ve meslek hastalıkları sigortasının İŞKUR tarafından karşılanacağı ve eğitimlere katılanlara Mesleki Yeterlilik Kurumu Belgesi, Mesleki Yeterlilik Belgesi verilemeyen mesleklerde Milli Eğitim Bakanlığı veya Üniversite onaylı belge verileceği hususlarında bilgi verdi.TOBB ile İşkur arasında gerçekleştirilen “Mesleki Eğitim ve Beceri İşbirliği Protokolü”ne kısaca MEGİP denilmekte.Eğitim süresi 160 fiili günü geçmeyecek şekilde düzenlenecek.
Projeden yararlanmak isteyen işverenlerin Bandırma Ticaret Odası veya Borsası’na işgücü taleplerini bildirmeleri gerekiyor.