ZİRAAT FAKÜLTESİ LANSMANI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Ziraat Fakültesi Lansman Programı borsamızın konferans salonunda gerçekleştirildi.

Protokol mensupları ve  iş dünyasından geniş bir katılımcıyla gerçekleşen lansman töreninde kurulması planlanan ziraat fakültesinin tanıtımı yapıldı.

Törene Bandırma Kaymakamlığına vekalet eden Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, Rektör İsmail Boz, Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Bahadır Çolak, Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Koray Poyraz, MÜSİAD Başkanı Mustafa Bağcı ve STK temsilcileri protokoldeki yerini aldı.

Lansman programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Üniversitenin tanıtım videosuyla devam eden programda açılış konuşmasını Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan yaptı.

Tan kurulacak olan fakültenin bölge için olan önemine değinerek “Üniversitemizin ilk kuruluşundan bugüne kadar Ziraat Fakültemizin kurulumunda emeği geçen Milletvekillerime, Belediye Başkanlarıma tüm büyüklerimize çok teşekkür ederiz. Bölgemizin Ziraat Fakültesini niye bu kadar çok istediğini sizlere rakamlarla anlatmak istiyorum.

Bandırma Ticaret Borsası, Türkiye’deki 115 borsa içinde büyüklükte ilk 10’da yer almaktadır. Akredite olmuş laboratuvarı ve 60 bin tonluk lisanslı deposu ile Türkiye’deki borsalar içinde 4. büyük depolama kapasitesine sahiptir. Balıkesir bölgemizde yaklaşık 740 firma süt ve süt ürünleri, 52 firma et ve et ürünleri, 14 firma su ürünleri işleme, 138 firma meyve sebze ve paketleme işlemleri, 35 firma hububat ve bakliyat üretimi, 17 firma katı ve bitkisel yağ üretimi, 254 firma zeytin ve zeytinyağı üretimi, 44 firma konserve ve salça üretimi, 282 firma fermente ve salamura ürün, 36 firma tarımsal makine üretimi,26 firma makarna ve irmik üretimi, 28 firma yumurta ve yumurta paketleme, 8 firma dondurulmuş gıda, 17 firma baharat işleme, 668 firma yem üretimi24 firma un üretimi ve 80 firma tohum üretimi yapmakta. Bu rakamlar bölgemizin tarımsal gücünü net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Nitelikli bir Ziraat Fakültesi istiyoruz. Türkiye’deki 41 ziraat fakültesi içinde ilk İngilizce eğitimli bir fakülte olacak. 7+1 ya da 6+2 eğitim modeli ile bir ya da iki dönem işletmelerde tam zamanlı çalışarak mezun olduklarında iş hayatına daha hızlı ve verimli giriş yapacaklar. Bölgemizin tarımsal gücünü ulusal ve uluslararası rekabette daha güçlü ve katma değerli bir seviyeye taşıyacaklardır.” dedi.

Can Ata Tan’ın ardından Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz “ Bölgemiz için büyük önem taşıyan Ziraat Fakültesi için buradayız. Hedeflediğimiz Ziraat Fakültesi bölgeye hizmet eden ve fark yaratan fakülte olmak zorundadır. Asla sıradan olmak istemiyoruz. İhracata yönelik mal üretmek başlıca hedefimiz olmalıdır. Bu konuda Bandırma’da çok nitelikli firmalar bulunuyor. Yanımızda Koyunculuk Araştırma Enstitüsü var. Ziraat Fakültesi için bu bulunmaz bir nimettir.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından üniversitenin taslak yerleşke planları ve maliyetleri ile aynı zamanda bağışta bulunan firmaların yararlanabileceği vergi teşvikleri de davetlilere anlatıldı.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.