ÇİFTÇİLERİMİZİN EMEĞİ KUTSALDIR.

Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır.

Çiftçiler, doğanın armağanlarını koruyarak ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını benimseyerek çevre, insan ve hayvan sağlığına büyük katkıda bulunmaktadır. İşte bu sebeple Ulu Önder Atatürk “Köylü Milletin efendisidir” demiştir.

Her platformda tarım sektörünün önemine işaret ettik. Çünkü insanlar, gıda dışında her çeşit ihtiyaçlarını kısıtlayabilirler. Ancak gıdadan, beslenmeden vazgeçmek mümkün değildir.

Bu önemli görevi yerine getiren emekçi çiftçilerimize daha çok özen göstermeli ve üretimlerine destek olmak için gerekli destekler verilmeli, üretimin devamlılığı sağlanmalıdır. Ülke ekonomilerindeki kalkınmadan ziraat önemli bir yer edinmektedir. Ve yine M. Kemal Atatürk’ün “Milli Ekonominin Temeli Ziraattir”  sözünü unutmamalıyız.

Bugün de çiftçilerimizin günü. “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” nü kutlar, çiftçimizin ürettiği her ürünün bereketli ve bol kazançlı olmasını diler, aile fertleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.