Borsamız Beyaz et, Kırmızı et, ve Yumurtacılık Meslek İhtisas Komisyonu kasım ayı olağan toplantısı borsamız meclis salonunda yapıldı.
Şerafettin Çıkar başkanlığında toplanan komisyonun toplantı gündemi Beyaz et ve yumurta ürünlerinde İhracat süreçlerinin gümrükleme ve transport süreçleri ele alındı.
Komisyon toplantısına Bandırma Sürat Gümrükleme Müşavirliği firması ortağı Selim Dinçer Ünver ve Bandırma Gümrük Müdürlüğü Muayene Memuru Ceyhun Çevik katılım sağladı. İhracat süreçlerinde, gümrük mevzuatı, transit işlemler ve Dahilde İşleme Rejimi hakkında görüş alışverişi yapıldı.
Komisyonumuza Borsamızın son olarak yaptığı Moskova Ticaret Heyeti ve Rusya pazarındaki son gelişmeler ile ilgili konularda, Borsamız personeli Eyyüp Arslan bilgilendirme yaptı. Komisyon Başkanı ve Bandırma Kasaplar Odası Başkanı Şerafettin Çıkar Komisyonun 2023 yılı toplantı gündemleri ve 2024 yılı beklentileri hakkında bilgiler verdi.
Komisyon Başkan Yardımcısı ve SS. Eğitimciler Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi S. İsmail Özkan katılımcılara bölgemizdeki kırmızı et sektöründeki güncel gelişmeler ve Kooperatifçilik uygulamaları hakkında bilgi verdi. Komisyonumuza misafir olarak katılım sağlayan diğer sektör temsilcileri mevcut İhracat lojistiği ve ürünlerin son kullanım tarihlerinin ülkeler arası farklı uygulamaları hakkında görüşlerini bildirdiler. Toplantı tüm katılımcıların iyi dilek ve temennilerinin paylaşımı ile sona erdi.