TOBB MARMARA BÖLGE TOPLANTISINA KATILDIK

Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Başkanlığında gerçekleştirilen “Marmara Bölge Toplantısı’na katılım sağladı. Toplantı, TOBB’un çalışmaları ve Türkiye ekonomisine ilişkin sunumlarla başladı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve başkanlık divanı üyeleri, toplantıda sorun ve taleplerini dile getiren, yürüttükleri faaliyetleri hakkında bilgiler veren Oda ve Borsa Başkanlarını ayrı ayrı dinledi.  Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, Bandırma iş dünyasının sorun ve taleplerini ifade edip, Borsamızın çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Can Ata Tan, “Marmara Bölgesinde yer alan Oda ve Borsalarımızın Başkanlarının katılımlarıyla çok verimli bir toplantı geçirdik. Üyelerimizin yaşadıkları sektörel, bölgesel sorunları dile getirdik ve taleplerini ilettik. Bandırma Limanının canlı hayvan ithalatında kullanılması sebebiyle şehrimizde yaşanan sıkıntıları dile getirdik. Kırmızı et sektöründe sürdürülebilir ve iyi yönetilen hayvancılık politikalarıyla, ithalat konusunun gündemimizden çıkacağını düşünüyorum. – Bu amaçla, meraların korunması ve geliştirilmesi, küçükbaş hayvan etinin tüketimdeki payının yükseltilmesi ve süt hayvanlarının belirli bir yaştan sonra etçi ırklarla tohumlanarak et üretiminde kullanılması konularına odaklanılmalı” dedi. Burada dile getirilen pek çok meselenin, Birliğimizin ilgili Bakanlıklar nezdindeki girişimleri sayesinde çözüme kavuşmasının çok değerli ve memnuniyet verici olduğunu dile getiren Can Ata Tan, “İhtiyaç duyduğumuz her an yanımızda olan Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımıza, üyelerimizin sorunlarının çözümü noktasında bizlerin en büyük destekçisi olduğu için teşekkür ederim” dedi.