TMO İthal Mısır Satışı (30.05.2017)

Tarih 31 Mayıs 2017, 11:10 Editör hasan öztürk

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Bandırma Şube Müdürlüğü

Konu: İthal Mısır Satışı

Kuruluşumuza tahsis edilen 500 bin ton tarife kontenjanı kapsamında yaklaşık 25 bin tonu Samsun, 38 bin tonu Derince, 25 bin tonu Bandırma, 38 bin tonu İzmir, 38 bin tonu Mersin ve 25 bin tonu İskenderun olmak üzere 190 bin ton civarında mısır ithalat bağlantısı yapılmış olup Haziran ayı başından itibaren limanlarımıza gelmesi beklenmektedir.
Bahse konu mısırlar maniplasyon dahil 840 TL/Ton fiyatla sadece kullanıcılarına yönelik satılacaktır.

Talep sahiplerinin 1 Haziran 2017 tarihi mesai bitimine kadar hinterlandında bulunduğu şube Müdürlüğüne talep formu (Ek-1) ve fabrikalar 2016 yılına ait fiili tüketim belgesi, besici ve yetiştiricilerin ise hayvan sayılarını (cari tarih itibarı ile olan kaç baş ve cins) gösteren belge ile birlikte müracaat etmesi gerekmektedir.

Talep sahipleri bağlı bulundukları ihracatçı birliklerinden 2016 yılında mısıra dayalı mamul madde ihracatı yapmadıklarını veya yaptılar ise 2016 yılı mamul madde ihracatı karşılığında mısır ithalatı hak ediş miktarını belgeleyeceklerdir (ihracatı varsa ilgili ihracatçı birliklerinden ihracatı olmayanlar ise mali müşavirden alabilecektir).

Fabrikalarından halen faaliyette olduklarına gösterir belge (Talep sahipleri, faaliyette olduklarına dair belgeyi bağlı oldukları odalardan onaylı olarak alacaklardır.) istenecektir.