T.M.O. İthal Mısır Satışı (09.05.2017)

Tarih 09 Mayıs 2017, 10:56 Editör hasan öztürk

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Bandırma Şube Müdürlüğü

Konu: İthal Mısır Satışı

Kuruluşumuzca ithal bağlantısı yapılan ve Bandırma, İzmir, Derince ve Samsun limanlarına gelen yaklaşık 120 bin ton, Adana Şube Müdürlüğümüzde stoklu yaklaşık 52 bin ton ve Adana-Konya Şube Müdürlüklerinde ELÜS olarak stoklarda bulunan yaklaşık 42 bin ton mısır kullanıcılarına yönelik olarak satışa verilecektir.

Bahse konu mısırlar 840 TL/Ton fiyatla sadece kullanıcılarına yönelik satılacak olup ELÜS satışları ise sadece ilgili platforma üye kullanıcılara yapılacaktır.
Talep sahipleri 12 Mayıs 2017 tarihi mesai bitimine kadar hinterlandında bulunduğu Şube Müdürlüğüne talep formu (Ek-1) ve fabrikalar 2016 yılına ait fiili tüketim belgesi, besici ve yetiştiricilerin ise hayvan sayılarını (kaç baş ve cins) gösteren belge ile birlikte müracaat etmesi gerekmektedir.

Talep sahipleri bağlı bulundukları ihracatçı birliklerinden 2016 yılında mısıra dayalı mamul madde ihracatı yapmadıklarını veya yaptılar ise 2016 yılı mamul madde ihracatı karşılığında mısır ithalatı hak ediş miktarını belgeleyeceklerdir (ihracatı varsa ilgili ihracatçı birliklerinden ihracatı olmayanlar ise mali müşavirden alabilecektir).
Fabrikalarından halen faaliyette olduklarına gösterir belge (Talep sahipleri, faaliyette olduklarına dair belgeyi bağlı oldukları odalardan onaylı olarak alacaklardır.) istenecektir.